• Svetový deň prevencie týrania a zneužívania detí

    November je významným mesiacom v oblasti ochrany detí pred násilím. Pripomínajú nám to hneď tri dni. 18. november je Európskym dňom boja proti sexuálnemu vykorisťovaniu a sexuálnemu zneužívaniu, 19. november je Svetovým dňom prevencie týrania a zneužívania detí a  20. november vyhlásila organizácia UNICEF za Svetový deň detí. Práve tieto tri dni nám majú pripomínať, že každé dieťa si zaslúži detstvo bez násilia. Svetový deň prevencie týrania a zneužívania detí sme si pripomenuli dnes 14 .11. Žiaci sa formou besedy, prezentácie a filmu dozvedeli o tom, ako môže byť dieťa najčastejšie týrané, kde hľadať pomoc, keď má problém s týraním, alebo podozrením z týrania svojho kamaráta. Zamyslime sa či existuje niekto, komu by sme mohli pomôcť. Či nie je v našom okolí dieťa so smutnými očami, ktoré nepozná lásku, ale dennodenne žije s násilím, týraním, nevšímavosťou a ľahostajnosťou. Nedovoľme, aby sa deťom ubližovalo.
    Organizátor šk. akcie: Mgr. Tatiana Savková, PaedDr. Iveta Bicáková. 

  • Upozornenie

  • DOD

  • Navždy ostaneš v našich srdciach…

  • Vitamíny na tanieri

    Dňa 07.11.2023 sa v triedach variantu C a triedach pre deti s autizmom uskutočnila akcia s názvom „Vitamíny na tanieri“. Žiaci si v škole ukázali, vysvetlili, že vitamíny nemusia konzumovať iba z krabičky, ktorú si kúpia v lekárni, ale jesť čerstvé ovocie a zeleninu je lepšia varianta pre naše zdravie.

  • Úcta k starším – návšteva zariadenia sociálnych služieb VALLE

    Žiaci našej školy so širokými úsmevmi a láskou v srdci zavítali do zariadenia sociálnych služieb VALLE pri príležitosti mesiaca úcty k starším. Ich návšteva priniesla do zariadenia sviežosť a radosť, a pre obyvateľov to bol nezabudnuteľný zážitok. Spoločne strávený čas spojil generácie, vytvárajúc tak pekné spomienky a posilňujúc väzby medzi mladými a staršími. Táto skvelá udalosť nám pripomenula, aké dôležité je prejavovať úctu a lásku k našim starším spoluobčanom každý deň. Obyvateľov zariadenia sme potešili krásnymi darčekmi, ktoré vyrobili naši žiaci a upiekli im aj maškrty ku káve.

    Organizátorky: PaedDr.Daniela Beňová, PaedDr. Dagmar Styrančáková

  • Centrum poradenstva a prevencie Humenné

  • Jesenné prázdniny

  • Deň hudby

    24.10.2023 sme oslávili Deň hudby pestrým a poučným koncertom, ktorý pre nás pripravili pedagógovia ZUŠ Petra Breinera spolu so svojimi žiakmi. Bol to pre nás zážitok. Ďakujeme a tešíme sa nabudúce.

  • Tvorivé dielne

    Tvorivá dielňa Štvrtkové dopoludnie (19.10.2023), strávili žiaci I.D triedy ZŠ pre žiakov s autizmom v ateliéri Jany Bercelovej - Nerv Platforma. Žiaci sa netradičným spôsobom zoznámili s hlinou a vyrobili malé dielka z tohto materiálu. Spoločným dielom bol rozprávkový hrad. Žiakom sa veľmi páčilo a tešíme sa na ďalšie stretnutie so skvelou p. Bercelovou.

  • Jesenné upratovanie

    Jeseň nám už zhadzuje lístie zo stromov a my ho takto usilovne upratujeme, aby sme mali čisto a krásne!

  • Deň starých rodičov

    Október je tradične venovaný úcte k starším. Aj deti zo Špeciálnej materskej školy si v tento deň v rámci akcie – Deň starých rodičov pripravili pre svoje babky a svojich dedkov obrázky a priania, na ktorých usilovne pracovali, aby svojich starkých potešili a vyjadrili im tak svoju lásku a vďaku.

  • Jesenné tvorivé dielne

    Dňa 19. 10. 2023 sa v našej škole uskutočnili Jesenné tvorivé dielne. Krásu jesene a mnoho tvorivých nápadov i skvelú atmosféru nám priniesli študentky Súkromnej strednej odbornej školy pedagogickej EBG v Humennom. Spolu sme vytvorili krásne jesenné dekorácie, zaspievali sme si a porozprávali sa. Srdečne ďakujeme za ich pomoc, tvorivosť a šikovnosť.

  • OKTÓBER - mesiac úcty k starším

    Aj na našej škole si pripomíname rôzne dôležité udalosti či významné dni. To, aké miesto majú v našom živote naši starí rodičia i starší ľudia vôbec, si uvedomujeme spolu s ich láskavosťou, životnou múdrosťou získanou spolu so šedinami a pribúdajúcimi krížikmi. Vieme, že si ich máme vážiť a robiť ich dni krajšími napríklad aj pomocou kresbičky, či milej básničky. 

  • Jesenná vychádzka

    Vo štvrtok 12.10. teplé slnečné lúče nás vylákali na jesennú vychádzku. Žiaci počas vychádzky pozorovali sfarbenú jesennú prírodu, počúvali šuchot lístia, poznávali stromy a kríky, hľadali jesenné dary-gaštany. Gaštany zbierame pravidelne každý rok pre lesné zvieratá na zimu. Je to pre ne vraj pochúťka. Tak nech si pochutia. Do zberu sa zapojila takmer celá naša škola na Komenského 3.

  • Technické služby

    Už tradičná exkurzia v Technických službách v Humennom nám opäť pripomenula význam a dôležitosť nášho ekologického správania. Enviromentalistika ako vyučovací predmet, doplnený o rôzne tematické aktivity, ale aj vždy zaujímavé praktické ukážky priamo v dianí TS v Humennom vychováva z našich žiakov zodpovedných občanov.

  • SOKOLIARI MAJSTRA VAGANA

    V piatok 6.10. nás v našej škole navštívili ,,SOKOLIARI MAJSTRA VAGANA“, ktorí k nám prišli s lietajúcimi kamarátmi. Oboznámili nás so sokoliarstvom, aktivitami zameranými na montessori hry o prírode, rozoznávať perie od srsti, daniela od jeleňa, lesné zvieratá od domácich miláčikov názornými ukážkami. Super zážitok bol, keď miestnosťou prelietavala sova. Operených kamarátov pozorovali  úplne z blízka, mali možnosť ich pohladkať,  počúvať zvuky ktoré vydávajú. Na záver vystúpenia čakalo na deti prekvapenie, ktoré priniesli do triedy neskôr, a to 3,5 kg orol. Nakoniec sme sa  s lietajúcimi kamarátmi a sokoliarmi aj odfotili. Veľká vďaka patrí OZ Motýľ. 

     

  • Čaro krojovaných bábik

    Dňa 29.09.2023 sa deti našej ŠMŠ na Komenského 3, v Humennom zúčastnili v rámci projektu Minikroje, akcie „Čaro krojovaných bábik“. Počas nej si deti mohli prezrieť vo Vihorlatskej knižnici v Humennom takmer 40 bábik z Prešovského kraja, na ktorých boli prezentované tradície z obcí Kamenica nad Cirochou, Habura, Batizovce, Zámutov, Čertižné, Vyšné Raslavice... Deti sa po vypočutí rozprávky o Handrovej bábike oboznámili s aktuálnymi knižnými titulmi. Z výstavy sme sa vrátili všetci plní nových nápadov a príjemných zážitkov.

  • Európsky týždeň športu

    Aj tento rok sa naša škola zapojila do Európskeho týždňa športu, ktorý je iniciatívou Európskej komisie na podporu športu a pohybovej aktivity v celej Európe. Hlavným posolstvom tohtoročného ročníka bolo „šport v akejkoľvek podobe, v každom veku a pre každého“, a to sme aj poctivo dodržali. Naše pohybové aktivity mali naozaj rôzne podoby, hýbali sa malí i veľkí, bolo skutočne pre všetkých a navyše sme sa aj výborne zabavili.

  • Deň prvej pomoci

    Dňa 25.9.2023 sa na našej škole zrealizovala školská akcia pod názvom ,,Deň prvej pomoci“, kde sa žiaci zoznámili so základmi prvej pomoci. Na úvod študenti Strednej zdravotníckej školy v Humennom oboznámili žiakov s tým, čo je to prvá pomoc, komu a kedy sa poskytuje,  ako privolať rýchlu lekársku pomoc a čo treba povedať operátorovi do telefónu. Žiaci sa zapojili do debaty a podelili sa so svojimi skúsenosťami. Druhá časť akcie bola venovaná praktickým ukážkam. Ukážky poskytnutia prvej pomoci boli zaujímavé a žiaci sa naučili ako správne obviazať krvácajúcu ranu, ako správne ošetriť odreniny či zlomeninu. Akcia bola pripravovaná zážitkovou a zábavnou formou, aby téme žiaci čo najlepšie porozumeli. Študenti Strednej zdravotníckej školy v Humennom podali žiakom čo najviac informácií týkajúcich sa prvej pomoci, aby aj naši žiaci dokázali pomôcť svojmu kamarátovi či blízkemu, keď sa niečo stane. Všetci sa zhodli na tom, že sú radi, že to vedia, ale budú ešte radšej, ak to nebudú potrebovať.
    Organizátorky šk. akcie: Mgr. Silvia Latová, Mgr.Tatiana Savková

strana:

Novinky

Kontakt

  • Spojená škola internátna, Komenského 3, Humenné
    Komenského 3, 066 01 Humenné
  • spojskolahe@gmail.com
    057/7722669
    IČO: 42080487

Fotogaléria