• Zápis do 1. ročníka

  • Veľkonočné prázdniny

  • Čo si túžim kúpiť?

    Dňa 20. marca sa žiaci variantu A a B na druhej a tretej vyučovacej hodine zúčastnili školskej akcie pod názvom Čo si túžim kúpiť? Akcia bola zameraná na rozvíjanie finančnej gramotnosti žiakov a jej cieľom bolo, aby boli žiaci finančne uvedomelí a naučili sa robiť správne finančné rozhodnutia. Pre žiakov sme pripravili rôzne aktivity. Po úvodnej prezentácii zameranej na vysvetlenie pôvodu peňazí a ich významu v živote, sa žiaci snažili, rozoznať jednotlivé mince, vnímať eurá a centy, neskôr ich spočítať, poznať ich hodnotu. Spravili sme si aj jednoduchý pokus ako sa zoznámiť s centami. Skúšali sme si aj frotáž mincí a veľa iných aktivít. Akcia žiakov veľmi zaujala.
    Organizátorky školskej akcie: Mgr. Beáta Nemcová, Mgr. Tatiana Savková

  • Návšteva knižnice

    Marec je mesiac, keď sa o knihách veľa hovorí. Túto skutočnosť sme sa rozhodli využiť dňa 21.03.2024 vo Vihorlatskej knižnici v Humennom. Žiaci ŠI sa s tešili na pripravené aktivity. Srdečne nás privítala pani knihovníčka a venovala nám svoj čas. Podujatie v rámci mesiaca marec sme si mohli vyskúšať aj my. Prečítaním zaujímavého príbehu a zapojením sa tak do čítania kníh. Teta knihovníčka nás previedla jednotlivými oddeleniami. Radosť a nová skúsenosť žiakov pokračovala aj po návrate na internát. Tu sme ešte spolu súťažili a hádali rozprávkové hádanky a vystrihli si záložku do knihy. Spolu sme strávili pekné popoludnie a tešili sa na chutnú večeru.

  • MAREC -MESIAC KNÍH

    „ K dobrej knihe treba dobrých čitateľov,“ povedal známy spisovateľ Victor Hugo. Podľa jeho slov sa riadime a snažíme u našich žiakov vytvoriť pozitívny prístup ku knihám a ich čítaniu. Rozhlasovým okienkom sme odštartovali MAREC – MESIAC KNIHY. Pripomenuli sme si, aký dôležitý význam má kniha v živote človeka. Počas prestávok si v tento mesiac môžu naši žiaci oprášiť svoje čitateľské schopnosti a zároveň si vypočuť
    knižné príbehy v podaní pani učiteliek.

    Do čítania priatelia...

  • DOD

  • 2% DANE

  • Jarné prázdniny

  • Karneval

    V piatok 9. februára 2024 sme prežili milé karnevalové dopoludnie v priestoroch Gymnázia arm. gen. L. Svobodu v Humennom. „Boli masky, veľký bál, bol to super KARNEVAL!ˮ Naši kamaráti „gymnazisti“ nás s láskou privítali a prekvapili bohatým programom. Spoločne sme tancovali, hrali sa a predvádzali svoje spevácke kvality. Bol to úžasný deň plný radosti, nových skúseností a zážitkov. Študenti a ich učitelia boli výbornými hostiteľmi a my sa budeme tešiť na ďalšie stretnutie. Ďakujeme kamaráti!

  • Valentínsky deň

    Valentínsky deň je sviatok lásky a priateľstva, ktorý  mnohí ľudia oslavujú darovaním si malých pozorností. V ŠKD  sme sa rozhodli, že urobíme radosť svojim najbližším  a vytvoríme si vlastné valentínske srdiečka. Bolo to veľmi zábavné a príjemné popoludnie, ktoré nám pripomenulo, že láska je všade okolo nás. Svedčí o tom aj to, že na tejto akcii sa zúčastnili aj študentky-dobrovoľníčky  zo SSOŠP  EBG v Humennom.

  • Fašiangový ples

    Ani naša škola nezaháľa v tomto fašiangovom období a pre žiakov sme pripravili fašiangový ples so všetkým, čo k nemu patrí. Nechýbali súťaže, tanec, ani občerstvenie v podobe čaju a fašiangových šišiek, ktoré nám upiekli naše milé kolegyne. Keďže k plesu patrí tombola, žiaci sa potešili cenám, ktoré čakali na každého účastníka plesu. V závere boli porotou z radu pedagógov vybraní kráľ a kráľovná plesu, ktorí vládli tanečnému parketu takmer bez prestávky. Tešilo nás, že ples sa vydaril a radosť žiarila v očiach všetkých zúčastnených. V závere sa chceme poďakovať študentom z Gymnázia sv. Jána Zlatoústeho, že svojím časom a oduševnením prispeli k perfektnej atmosfére plesu.

  • Čas radosti a veselosti

    Dňa 22.12., posledný deň pred najkrajšími sviatkami v roku, bol plný radosti a príprav. Žiaci si s pani učiteľkami napiekli sladké perníčky, vytvorili si pár ozdôb na vianočný stromček a nakoniec sme si všetci spoločne pochutnali na vianočnom punči. Nechýbal spev kolied a vinšovanie svojim kamarátom.

  • Čítame si s kamarátmi

    Dňa 19.12. 2023 si žiaci všetkých variantov našej školy precvičili svoje čitateľské zručnosti na akcii s názvom Čítame si s kamarátmi. Maľované čítanie a interaktívne prevedenie rozprávky O troch prasiatkach, žiakov veľmi zaujalo. Jednotlivé postavy rozprávky žiaci zahrali ako ozajstní herci. Na záver akcie sme si peknou vianočnou pesničkou zaželali pokojné vianočné sviatky v kruhu svojich najbližších. 

    ☃️  ŠŤASTNÉ A VESELÉ ...! ❄️

  • Výroba vianočných darčekov

    Vianočná nálada sa dostala aj do nášho školského klubu detí. Deti sa tam stretávajú po vyučovaní a venujú sa rôznym aktivitám. Školská akcia - výroba vianočných darčekov - je skvelým spôsobom, ako sa pripraviť na sviatky. Výroba vianočných gúľ je jednoduchá a zábavná aktivita, ktorú zvládnu všetci. 

  • Vianočná burza kníh

    Tento predvianočný čas si žiaci našej školy na Komenského 3 v Humennom spestrili akciou Vianočná burza kníh. Akcia sa konala od 12. - 13. decembra 2023. Každá trieda si obohatila svoju triednu knižnicu novou knihou. Ďakujeme všetkým žiakom, rodičom a pedagógom, ktorí prispeli nejedným knižným titulom do tejto milej akcie.

  • Mikuláš

    Mikuláš naše deti a žiakov potešil hneď dvakrát. 5.12. k nám zavítali študenti a študentky Súkromnej strednej odbornej školy pedagogickej s vianočným pásmom plným divadla, piesní a tanca. A v stredu 6.12. nás vianočným predstavením potešili študenti Strednej zdravotníckej školy, ktorí potom  spolu s Mikulášom rozdali plný kôš balíčkov všetkým dobrým deťom a žiakom. Ďakujeme!

  • ŠKD

    V piatok 10.11.2023 sa žiaci v školskom klube detí dozvedeli niečo o halloweenskom sviatku, spoločne sme si vyrobili halloweenske tekvičky. Všetci si zaslúžili sladkú odmenu.

  • DOD

    Pomyselné brány našej školy sme dnes otvorili dokorán. Dokorán pre všetkých, ktorých zaujíma ako žije naša škola, akej zručnosti a tvorivosti sme schopní. Ďakujeme za návštevy a váš záujem a tešíme sa aj o rok. 

    ŽIACI A PEDAGÓGOVIA zo SŠI, Třebíčska 16 v Humennom.

  • Svetový deň prevencie týrania a zneužívania detí

    November je významným mesiacom v oblasti ochrany detí pred násilím. Pripomínajú nám to hneď tri dni. 18. november je Európskym dňom boja proti sexuálnemu vykorisťovaniu a sexuálnemu zneužívaniu, 19. november je Svetovým dňom prevencie týrania a zneužívania detí a  20. november vyhlásila organizácia UNICEF za Svetový deň detí. Práve tieto tri dni nám majú pripomínať, že každé dieťa si zaslúži detstvo bez násilia. Svetový deň prevencie týrania a zneužívania detí sme si pripomenuli dnes 14 .11. Žiaci sa formou besedy, prezentácie a filmu dozvedeli o tom, ako môže byť dieťa najčastejšie týrané, kde hľadať pomoc, keď má problém s týraním, alebo podozrením z týrania svojho kamaráta. Zamyslime sa či existuje niekto, komu by sme mohli pomôcť. Či nie je v našom okolí dieťa so smutnými očami, ktoré nepozná lásku, ale dennodenne žije s násilím, týraním, nevšímavosťou a ľahostajnosťou. Nedovoľme, aby sa deťom ubližovalo.
    Organizátor šk. akcie: Mgr. Tatiana Savková, PaedDr. Iveta Bicáková. 

  • Upozornenie

strana:

Novinky

Kontakt

  • Spojená škola internátna, Komenského 3, Humenné
    Komenského 3, 066 01 Humenné
  • spojskolahe@gmail.com
    057/7722669
    IČO: 42080487

Fotogaléria