• Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Spievajúca Star

    26. 04.2024 sa celou Spojenou školou internátnou niesol spev žiakov. Jednotlivci prezentovali svoj spevácky talent piesňami ľudovými aj modernými. Každý spevák či speváčka dostal diplom a odmenu za snahu ...  

  • GAŇOV LITERÁRNY PREŠOV

    24.04.2024 sa žiaci našej školy zúčastnili krajskej súťažnej prehliadky v prednese poézie a prózy. Svojím recitačným prejavom zaujali odbornú porotu a umiestnili sa nasledovne: 

    Diana Humeníková, žiačka IX.B triedy - 1. miesto, Miroslav Minich, žiak IX.B triedy - Cena odbornej poroty. 

    Výhercom blahoželáme a tešíme sa z ich úspechu.

  • Deň Zeme

    Dňa 22. 04. 2024 žiaci Špeciálnej základnej školy pre žiakov s telesným postihnutím internátnej a Základnej školy pre žiakov s autizmom na Komenského 3 v Humennom spoločne s pedagógmi oslávili sviatok našej Zeme – Deň Zeme. Najskôr sa prostredníctvom pútavej prezentácie a následnej diskusie oboznámili s nevyhnutnosťou a prostriedkami ochrany životného prostredia. Potom si spoločne vyrobili čelenky s témou Dňa Zeme i rôzne výrobky z odpadových materiálov. Následne sa napriek nepriaznivému a chladnému počasiu vybrali upratovať okolie školy, čím sa i naša škola zapojila do projektu mesta Humenné upratuje s Barbie 2024. Ďakujeme za sladké džúsy, na ktorých si žiaci pochutili po návrate do tried.

  • Integrácia s gráciou

    Dňa 16.04.2024 sa konala vo Vranove nad Topľou prehliadka dramatickej tvorivosti ľudí s mentálnym a kombinovaným postihnutím, ktorí majú radi tvorivú dramatiku a divadelné umenie. Aj takéto stretnutie spája dospelých a deti z DSS ako aj deti a mladých ľudí zo špeciálnych škôl. Tejto prehliadky sa zúčastnili aj naši žiaci ŠZŠ Komenského 3 a ZŠ pre žiakov s autizmom. Zmyslom tejto prehliadky bolo okrem iného aj ukázať deťom ako zmysluplne tráviť voľný čas a prežiť nadšenie zo spoločného úspechu.

  • S rozprávkou v knižnici

    V knižnici, tam sa dejú veci. Ak si čítaš, veľa sa dozvieš. Knižné dobrodružstvo sa dostaví hneď, ako otvoríš knihu. Žiaci ŠZŠ a ZŠ pre žiakov s autizmom dňa 09.04.2024, navštívili priestory Vihorlatskej knižnice v Humennom. Pani Chauturová pripravila zaujímavé aktivity, do ktorých sa malí návštevníci s radosťou zapojili. Noví čitatelia objavovali priestory knižnice a zaujalo ich veľa kníh. S radosťou sa zahĺbili do čítania a nechali sa vtiahnuť do deja. Už teraz sa tešíme na ďalšiu návštevu.

  • Výtvarná súťaž

    Naša škola sa koncom mesiaca marec zapojila do sútaže s názvom "Ovocie a zelenina ako superhrdina". Triede VII. B pod vedením pani učiteľky Mgr. Veroniky Sotákovej sa podarilo získať prvé miesto a kresba postupuje do krajského kola. Deťom k úspechu gratulujeme a držíme palce v ďalšom kole sútaže. 

  • Návšteva bezobalového obchodu

    Návšteva bezobalových obchodov v našom meste ukázala žiakom Odborného učilištia jednu z možností ako znížiť množstvo vyprodukovaného odpadu, šetriť tak životné prostredie i finančné prostriedky. Touto aktivitou sme sa zapojili do výzvy Priateľov Zeme - SPZ k Medzinárodnému dňu nulového odpadu, ktorý bol vyhlásený OSN 30. marca.

  • Celoštátna súťaž

    Dňa 10.apríla 2024 sa naše žiačky Natália Tovcimáková a Simonka Mauriová, Odborného učilišťa - Služby a domáce práce zúčastnili celoštátnej súťaže odborných vedomosti a praktických zručností v učebnom odbore 6494 G 00 Služby a domáce práce v Poprade na odbornom učilišti internátnom. Prežili sme krásny deň, kde sme si overili svoje vedomosti a zručnosti v šití a v pečení. Nabrali sme nové skúsenosti, zážitky a priateľstvá. Bc. Alena Demková

  • Návšteva Vihorlatskej knižnice

    Dňa 10. apríla 2024 sme spolu s deťmi našej ŠMŠ navštívili Vihorlatskú knižnicu v Humennom pri príležitosti Mesiaca knihy. V knižnici nás privítali pracovníčky knižnice a zoznámili deti s jej priestormi a s detským oddelením. Tu si deti mohli listovať v rozprávkových knihách, leporelách a detských knihách. Strávili sme spolu príjemné rozprávkové dopoludnie s knižkou pre deti vo veku 3 – 5 rokov. Deti odchádzali spokojné a obohatené o nové zážitky.

  • 🌷Májová veselica 🌷

    Milí žiaci, rodičia aj bývalí žiaci a rodičia našej školy. S radosťou vám oznamujeme, že naša škola aj tento rok organizuje Májovú veselicu. 

  • Jarné upratovanie

    Jarné upratovanie na našej škole je viac ako len čistenie – je to spoločná snaha a záväzok k lepšiemu prostrediu pre všetkých. Fotky zachytávajú ich oddanosť a nadšenie, ktoré prinášajú do tejto aktivity. Sledujte, ako spoločne tvoríme pozitívnu zmenu vo svojom okolí. Jarné upratovanie je príležitosťou na vzdelávanie, spoluprácu a budovanie pocitu hrdosti na našu školu a jej prostredie.

  • Čítame si spolu vo Vihorlatskej knižnici

    Rozhodli sme sa stráviť dnešný deň so žiakmi vo Vihorlatskej knižnici, kde sme objavovali múdrosť stránok, ktoré ponúka svet literatúry. Naša cesta bola plná inšpirácie a objavovania.

  • Svetový deň autizmu

    V stredu 3. apríla 2024 sa učitelia a žiaci SŠI na Komenského ulici obliekli do modrého oblečenia. Aj vchod do školy sa zahalil do modrých balónov. Pripomenuli si takto Svetový deň autizmu / 2. 4. /. Na druhej vyučovacej hodine sa žiaci venovali tvorivým aktivitám a vyrábali predmety, ktoré symbolizujú tento deň: modré srdiečka, modré stužky, obrázky. Všetci sa veľmi snažili a výrobky boli krásne.

  • Mám básničku na jazýčku

    Marec je mesiac, kedy sa príroda prebúdza, slnko svieti, zimná depresia sa s nami pomaličky lúči. Žiaci SŠI si tento mesiac spájajú nielen s príchodom jari, ale i s knihou. Žiaci svoju šikovnosť v prednese prózy a poézie predviedli v súťaži „Mám básničku na jazýčku.“ S pomedzi všetkých zúčastnených si postup do krajského kola v Prešove vybojoval Miroslav Minich a Diana Humeníková, Viktor Behún a Emanuel Hoľan.

  • Veľkonočné prianie

  • Zápis do 1. ročníka

  • Veľkonočné prázdniny

  • Čo si túžim kúpiť?

    Dňa 20. marca sa žiaci variantu A a B na druhej a tretej vyučovacej hodine zúčastnili školskej akcie pod názvom Čo si túžim kúpiť? Akcia bola zameraná na rozvíjanie finančnej gramotnosti žiakov a jej cieľom bolo, aby boli žiaci finančne uvedomelí a naučili sa robiť správne finančné rozhodnutia. Pre žiakov sme pripravili rôzne aktivity. Po úvodnej prezentácii zameranej na vysvetlenie pôvodu peňazí a ich významu v živote, sa žiaci snažili, rozoznať jednotlivé mince, vnímať eurá a centy, neskôr ich spočítať, poznať ich hodnotu. Spravili sme si aj jednoduchý pokus ako sa zoznámiť s centami. Skúšali sme si aj frotáž mincí a veľa iných aktivít. Akcia žiakov veľmi zaujala.
    Organizátorky školskej akcie: Mgr. Beáta Nemcová, Mgr. Tatiana Savková

  • Návšteva knižnice

    Marec je mesiac, keď sa o knihách veľa hovorí. Túto skutočnosť sme sa rozhodli využiť dňa 21.03.2024 vo Vihorlatskej knižnici v Humennom. Žiaci ŠI sa s tešili na pripravené aktivity. Srdečne nás privítala pani knihovníčka a venovala nám svoj čas. Podujatie v rámci mesiaca marec sme si mohli vyskúšať aj my. Prečítaním zaujímavého príbehu a zapojením sa tak do čítania kníh. Teta knihovníčka nás previedla jednotlivými oddeleniami. Radosť a nová skúsenosť žiakov pokračovala aj po návrate na internát. Tu sme ešte spolu súťažili a hádali rozprávkové hádanky a vystrihli si záložku do knihy. Spolu sme strávili pekné popoludnie a tešili sa na chutnú večeru.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Spojená škola internátna, Komenského 3, Humenné
    Komenského 3, 066 01 Humenné
  • spojskolahe@gmail.com
    057/7722669
    IČO: 42080487

Fotogaléria